Video

Superfan John zit klokslag twaalf uur klaar om kaartjes voor het Songfestival te scoren

12 december 2019 om 09:52
nl
De langverwachte online kaartverkoop voor het Eurovisie Songfestival begint donderdag om twaalf uur. John Vermeer uit Tilburg is superfan en heeft alle nodige voorbereidingen getroffen. Vanaf half negen staat zijn computer aan. "Je moet zorgen dat je in de wachtrij staat en dan je computer niet meer uitzetten", tipt John.
Profielfoto van Susan Docters
Geschreven door
Susan Docters

Eindelijk is het zover: het aftellen is begonnen. De Tilburgse John heeft nog net geen aggregaat buiten staan voor het geval de stroom uitvalt, maar hij heeft alles tot in detail voorbereid. Donderdag moet en zal hij kaartjes voor het Eurovisie Songfestival in de wacht slepen. "Ik ga voor de hoofdprijs", zegt hij en dat is voor hem een kaartje van de grote live-finale op 16 mei.

Wachtrij
John vertelt wat zijn tactiek is om kaartjes in de wacht te slepen. "Het belangrijkste is dat je op tijd aansluit in de wachtrij. En dat je deze wachtrij dus ook niet meer verlaat." Klik je scherm dus niet weg: "Verlaat je de wachtrij, ben je je plaats kwijt en moet je weer helemaal opnieuw beginnen.” Daarna is het een kwestie van rustig blijven en afwachten, zegt hij.

De computer van John is gloednieuw, daar kan het dus niet aan liggen. Daarnaast heeft hij een rustig plekje in zijn huis gecreëerd waar zijn honden en kat hem niet kunnen storen tijdens deze missie. "En als er iemand voor de deur staat rond twaalf uur, laat ik ze gewoon staan."Vrijwilliger
John heeft zich ook aangemeld als vrijwilliger voor het Songfestival. Daarover krijgt hij volgende week uitsluitsel. "Als ik de avond van de finale moet werken, doe ik dat met alle liefde en plezier", legt hij uit. "Dat is once in a lifetime. Als vrijwilliger ben je enorm betrokken en krijg je achter de schermen zoveel andere gave dingen mee. Dan kan ik waarschijnlijk wel iemand anders blij maken met mijn kaarten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.