400 kilo harddrugs gevonden in huurbus op A2, straatwaarde is zo'n 10 miljoen - Omroep Brabant

400 kilo harddrugs gevonden in huurbus op A2, straatwaarde is zo'n 10 miljoen

12 december 2019 om 13:54
nl
In een huurbusje op de A2 bij Liempde heeft de politie dinsdag vierhonderd kilo MDMA-kristallen gevonden. De bestuurder van de bus is aangehouden. Het ging om een Amsterdammer van 29 jaar oud. De drugs zouden op straat ongeveer 10 miljoen opbrengen. In eerste instantie sprak de politie over 100 miljoen, maar dat bleek niet te kloppen.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

Rond halftwee zagen politiemensen van de Landelijke Eenheid bij Liempde een busje rijden in noordelijke richting. Ze gaven de bestuurder opdracht hen te volgen.

Op parkeerplaats Ooiendonk konden agenten de bus controleren. In de laadruimte lagen veel dozen. In een open doos lag een plastic zak met een lichtbruine substantie.

Anijsgeur
De agenten dachten direct dat het om drugs ging. Toen ze de achterdeur van de laadruimte openden, roken ze een sterke anijsgeur. Dat wijst op de aanwezigheid van de drug MDMA en daarvan werd inderdaad een grote hoeveelheid gevonden. MDMA kan in pure vorm gebruikt worden en vormt daarnaast het belangrijkste 'ingrediënt' van xtc-pillen.

Er is een onderzoek gestart naar de herkomst van de drugs. Daarbij is in de nacht van woensdag op donderdag een huiszoeking gedaan bij een lid van motorclub Bandidos, dat daarvoor lid was van de Hells Angels. Dat leverde niks op.

Tweede busje
Opmerkelijk genoeg werd dinsdag uren later op de A2 bij Liempde ook een busje met drugsafval gevonden. Dat busje stond op de vluchtstrook van de snelweg, in de richting Eindhoven. Toen de politie bij die bus aankwam, waren de bestuurder en mogelijk andere inzittenden er al vandoor. Op het busje zaten valse kentekenplaten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone