Peer met ducttape levert 1000 peren en 100 kerststollen op voor de voedselbank

12 december 2019 om 15:31
nl
De peer die Koos Bos uit Dongen afgelopen weekend achteloos tegen de muur plakte, maakte het goede los in de mensen. In Amerika werd onlangs een vastgeplakte banaan door een kunstenaar verkocht voor 120.000 dollar. Koos zette zijn parodie op het kunstwerk op Marktplaats. En die actie levert indirect een extraatje op voor bezoekers van de voedselbank in Breda.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

Onlangs plakte een Amerikaanse kunstenaar een banaan vast met ducttape en verkocht het 'kunstwerk' voor 120.000 dollar. Dat inspireerde menigeen om een greep te doen in de eigen fruitschaal en ook een sappig stuk fruit met een stuk tape in onbetaalbare kunst te veranderen.

Koos Bos voelde dit weekend de onbedwingbare neiging opborrelen om fruit tegen de muur te plakken. Hij bood de ferm vastgeplakte peer ook maar direct aan op Marktplaats en kreeg een bod van 375.000 euro. Dat geld heeft Koos nog niet op zijn bankrekening ontvangen, maar zijn grap levert de voedselbank Breda wel een extra donatie op. "Ik ga daar woensdag tweehonderd kilo peren afgeven en honderd kerststollen."

Wereldberoemd in Brabant
Nadat de peer van Koos eerder deze week wereldberoemd werd in Brabant, appte Koos wat op en neer met fruitbedrijf Van Kekem uit Ameide die hij kent via zijn werk. "Uiteindelijk kwam daar dus uit dat hij 1000 peren beschikbaar stelt. Wij leveren veel aan kinderopvangcentra. Wat er overblijft, gaat toch al naar de voedselbank. Dus we vonden het wel leuk om nu ook wat te doneren." De peren liggen overigens gewoon in kisten. Lachend: "En die gaan we ook echt niet tegen de muren plakken."

Een bakker, ook een werkrelatie van Koos, deed ook een duit in het zakje en doneert honderd kerststollen. "Woensdag halen we alles op en brengen we het naar Breda."

Opgegeten
En de peer die Koos tegen de muur plakte? Die staat op Marktplaats nog steeds op 'gereserveerd'. De oorspronkelijke versie is echter niet meer te koop, die heeft onze verslaggever opgegeten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.