Video

Metershoge vlammen bij brand in evenementenboerderij in Boxtel, rook over de A2

13 december 2019 om 10:42
nl
Iets na tien uur is brand uitgebroken in evenementen- en koeienboerderij aan het Hoog Munsel in Boxtel. Vlammen sloegen metershoog uit het dak. Er kwam veel rook vrij, die over de nabijgelegen snelweg A2 trok. Er raakten geen mensen gewond. Ook alle dieren zijn in veiligheid gebracht.
Geschreven door

Het vuur ontstond in een stal, waarin evenementen worden gehouden. De eigenaar van de activiteitenboerderij meldde de brand. Brandweerwagens en brandweerlieden uit de omgeving werden opgeroepen.

Gasfles
De brand brak uit toen het personeel klaarstond om een groep te ontvangen voor een activiteit. Er werden meerdere knallen gehoord, die afkomstig waren van gasflessen.

“Er komt enorm veel rook vrij”, zei een woordvoerder van de politie. Het advies was daarom om ramen en deuren gesloten te houden in de omgeving van de brandende boerderij.

Wachten op privacy instellingen...

Evenementen
't Dommeltje is een boerderij met 65 melkkoeien en 60 jonge koeien. Er worden evenementen, trouwerijen en bijeenkomsten gehouden. Jaarlijks komen zo'n 12.000 mensen naar het recreatiebedrijf. Het gebouw is bijna helemaal van hout werd een paar jaar geleden nog geopend door Yvon Jaspers van het tv-programma 'Boer zoekt vrouw'.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.