Video

Boerenacties nu voorbij, nog maar voorproefje van wat gaat komen: 'We krijgen hulp van de Duitsers'

13 december 2019 om 17:45
nl
Farmers Defence Force (FDF) waarschuwt dat de acties van vrijdag nog maar een voorproefje zijn van wat woensdag gaat komen. Dan voeren de boeren landelijk actie, zegt Mark van den Oever namens FDF. "Eindhoven was de generale. Het wordt groter. Ik kan al zeggen dat de Duitsers komen helpen."
Profielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Paul Ruiter

De actie in Eindhoven was volgens Van den Oever "de generale" voor die van woensdag. Hoe die acties er uit gaan zien, wilde hij vrijdag nog niet zeggen. "We gaan iets in dezelfde trant doen, alleen dan groter. Ik kan wel al zeggen dat de Duitsers komen helpen."

De boeren van de FDF krijgen volgens Van den Oever woensdagochtend om zes uur een WhatsApp-berichtje met daarin de locatie van de actie.

Mark van den Oever vertelt over de acties van woensdag. Tekst gaat verder na de video.


Met trekkers naar Eindhoven Airport
Boeren van de FDF reden vrijdag massaal met trekkers naar Eindhoven Airport om hun eisen in stikstofdiscussie kracht bij te zetten. Tegen vijf uur maakten de tientallen boeren die hadden meegedaan, rechtsomkeert. Hiervoor hadden de 'blokkeerboeren' van de gemeente Eindhoven toestemming gekregen om eerst wat rondjes rijden om de parkeergarage bij het vliegveld te rijden.

Hun actie leidde ertoe dat de parkeergarage moeilijk bereikbaar was voor mensen die op het vliegveld moesten zijn voor geplande vluchten. De politie sloot enkele wegen af om de oprukkende boeren te stuiten.

LEES OOK:

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.