Drugsdumpingen in bossen bij Leende, boswachter is er niet blij mee

13 december 2019 om 22:44
nl
“Je zult maar door die chemische troep lopen en het inademen samen met je hond of paard, dan ben je mooi bedankt." Boswachter Erik Schram van Staatsbosbeheer is niet blij. In het Leenderbos in Heeze-Leende is mogelijk twee- tot drieduizend kilo xtc-afval in de grond terechtgekomen. Het spul zat in vaten die in een busje stonden.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het busje werd uitgebrand in het natuurgebied gevonden. Een wandelaar had het busje ontdekt.

Schoonmaakkosten voor Staatsbosbeheer
De grond is vrijdagavond nog afgegraven om zoveel mogelijk schade voor de omgeving te beperken. Een bospad vlakbij Leenderstrijp is voor de veiligheid tijdelijk afgesloten voor bezoekers. De totale schade wordt geschat op ruim tienduizend euro.

De kosten voor het opruimen zijn voor de grondeigenaar, Staatsbosbeheer. De natuurorganisatie gaat de komende tijd nadenken over de vraag of bospaden in het Leenderbos afgesloten moeten worden voor gemotoriseerd verkeer om meer dumpingen te voorkomen.

Eerder deze week ook al lege drugsvaten|
Begin deze week waren er door de politie al lege drugsvaten ontdekt in een bosgebied van Staatsbosbeheer in Maarheeze. “Die vaten waren gelukkig leeg en de schade was beperkt”, aldus Schram.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.