Grond in Verzet haakt niet aan bij groot boerenprotest op woensdag

17 december 2019 om 07:28
nl
De bouwers zullen woensdag in Brabant niet meedoen aan de grote protestactie van de boeren. Dit laat Johan de Krom uit Etten-Leur van protestgroep Grond in Verzet weten aan Omroep Brabant.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

“Het past niet bij ons om heel Nederland plat te leggen”, motiveert De Krom die keuze. Daarnaast wil hij samen met zijn bouwcollega’s gesprekspartner blijven bij het kabinet om de stikstof- en PFAS-problematiek op te lossen. “Ik denk dat je je krediet verliest als je met z’n allen de boel plat legt.”

Volgens De Krom is het echter niet uitgesloten dat een aantal individuele bouwpartijen wel aansluit bij de protestactie van woensdag. Het gaat volgens hem om leden van de kleinere actiegroep Bouw in Verzet. “Zij hebben ons ook gevraagd aan te sluiten, maar dit doen we dus niet”, zegt Johan de Krom.

Begrip
De Krom snapt goed dat de boeren weer in actie komen. “In Brabant wordt de bouw vlot getrokken en dat gaat ten koste van de boeren. Die voelen zich benadeeld en dat begrijp ik goed.”

De boeren voeren woensdag actie bij ruim veertig distributiecentra. In Brabant gaat het om negen locaties. Farmers Defence Force verwacht bij ieder distributiecentrum tussen de 250 en 1500 betogers.

Kort geding
Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel heeft een kort geding aangespannen om de aangekondigde acties te verhinderen. Dinsdag doet de rechter uitspraak.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.