Jumbo gaat 17 HEMA's in grote steden ombouwen tot supermarkt

17 december 2019 om 08:56
nl
Supermarktketen Jumbo in Veghel neemt zeventien HEMA-winkels over in de grote steden. Ook gaan zes stationszaken van HEMA etenswaren van Jumbo verkopen. HEMA-artikelen komen op hun beurt in de ruim 650 filialen van Jumbo te liggen, bijvoorbeeld glazen, pannen, drinkbekers en theedoeken.
Geschreven door

Dit bevestigt HEMA na berichtgeving in het Het Financieele Dagblad en De Telegraaf. Beide bedrijven kondigden in november al aan dat ze zouden gaan samenwerken. Toen waren nog niet alle details uitgewerkt. De HEMA-filialen die overgaan naar Jumbo worden omgebouwd tot Jumbo-supermarkt. Het hele proces zal waarschijnlijk enkele jaren in beslag nemen.

Groeien
Jumbo wil graag groeien in de grote steden. En in de stadscentra daarvan is het normaal lastig om locaties te vinden, vandaar dat dit een interessante deal is voor de super. HEMA kan de opbrengst van de panden goed gebruiken bij het terugdringen van zijn omvangrijke schuld. Die drukt al erg lang op de resultaten van het bedrijf. De ketens hebben geen financiële details naar buiten gebracht.

Jumbo is erg bezig om de eigen marktpositie te versterken. Begin november opende het supermarktconcern het eerste filiaal in België, net over de grens bij Valkenswaard. Vorig jaar nam Jumbo 79 EMTÉ-supermarkten over van groothandel Sligro. Ook werd restaurantketen La Place ingelijfd.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!