Na heftige ochtendspits neemt de drukte op de Brabantse wegen af

18 december 2019 om 07:58
nl
Na een heel drukke ochtendspits, werd het woensdagochtend vanaf negen uur weer wat rustiger op de Brabantse wegen. Op verschillende plekken stonden woensdaagmorgen flinke files, maar de drukte verplaatste zich langzaamaan naar het westen en noorden van het land. Zo stond er in de rest van Nederland om half tien nog meer dan 200 kilometer file. De ANWB noemt dat 'uitzonderlijk'.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Actievoerende boeren verzamelden zich rond zes uur 's ochtends vlakbij de A58 (Bergen op Zoom-Eindhoven). Rond zeven uur gingen tientallen trekkers bij Wouw de snelweg op richting Bergen op Zoom. Op die snelweg staan vrijwel dagelijks files tijdens de spits. De boeren konden daarom op deze plek zeer grote verkeershinder veroorzaken. Het was op de A58 dan ook het drukst van heel Brabant.

Het stond woensdagochtend ook flink vast op de A50 (Eindhoven-Nijmegen), A59 (Zonzeel-Oss) en A2 (Den Bosch-Weert). Rond kwart over acht waren de files op het Brabantse deel van de A2 opgelost.

Niet alleen op de snelwegen liep het vast. Ook op verschillende provinciale wegen ontstonden files. Rond tien uur waren er geen files meer in Brabant.

LEES OOK:

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.