Jumbo deelt koffie en koeken uit aan protesterende boeren bij distributiecentrum Breda

18 december 2019 om 09:35
Omroep Brabant
Medewerkers delen koffie en koeken uit aan de boeren. (Foto: Perry Roovers/SQ Vision)
Omroep Brabant
Foto: Perry Roovers
1/2 Medewerkers delen koffie en koeken uit aan de boeren. (Foto: Perry Roovers/SQ Vision)
Medewerkers van het distributiecentrum van Jumbo in Breda hebben woensdagochtend koffie en koeken uitgedeeld aan protesterende boeren. Een bijzondere situatie, omdat de boeren juist demonsteerden bij het distributiecentrum.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Volgens aanwezige fotograaf Perry Roovers stonden er ongeveer vijftig tot zestig tractoren bij het distributiecentrum. De boeren blokkeerden de hoofdingang en de toegangsweg.

De voorkant van het distributiecentrum was daardoor compleet dicht, maar vrachtwagens konden via een kleine omweg wel het terrein op aan de achterkant. Door de grote drukte bij het centrum liepen vrachtwagens van Jumbo wel vertraging op.

Gemoedelijke sfeer
De sfeer was echter gemoedelijk of zelfs gezellig te noemen, vertelt Perry. "Ze hebben een vuurkorf aangestoken en ze praatten gezellig onderling." De boeren waren blij verrast toen medewerkers met een karretje naar buiten kwamen vol chocolademelk, koffie en koeken. "Toen ging iedereen fijn aan de koffie", aldus Perry.

Die gezelligheid was enigszins van korte duur. De politie stuurde alle boeren en hun tractoren namelijk weg.

Wachten op privacy instellingen...


Boerenactiegroep Farmers Defence Force riep dinsdag boeren op om voorlopig af te zien van acties bij distributiecentra en supermarkten. De organisatie deed dat omdat ze in hoger beroep gaat tegen de uitspraak van de rechtbank in Lelystad. Die besliste dinsdag dat de boeren de bevoorrading van supermarkten niet plat mogen leggen.

Lees alles over de protestacties in ons liveblog.

Wachten op privacy instellingen...