Video

Politie dreigt tractoren van protesterende boeren bij Jumbo in Breda in beslag te nemen

18 december 2019 om 10:26
nl
De politie heeft gedreigd met het in beslag nemen van tractoren van actievoerende boeren bij het distributiecentrum van Jumbo in Breda. Tientallen boeren voerden daar woensdagochtend actie en blokkeerden onder meer de toegangswegen. Na het dreigement kozen de boeren eieren voor hun geld en zijn ze vertrokken.
Profielfoto van Lody Trepels
Geschreven door

“Op vordering van de politie dat de boeren aangehouden zouden worden en hun tractoren in beslag zouden worden genomen, zijn ze direct vertrokken”, meldt een woordvoerder van de politie.

Vertraging voor vrachtwagens
De boeren blokkeerden tijdens de actie de hoofdingang en ze hebben een toegangsweg geblokkeerd. De voorkant van het distributiecentrum was daardoor enige tijd compleet dicht, maar vrachtwagens konden via een kleine omweg wel het terrein op aan de achterkant. Door de grote drukte bij het centrum liepen vrachtwagens van Jumbo wel vertraging op.

Medewerkers van Jumbo deelden tijdens de actie overigens wel koffie en koeken uit aan de protesterende boeren.

Rechter verbood acties
Boerenactiegroep Farmers Defence Force riep dinsdag boeren op om af te zien van acties bij distributiecentra en supermarkten. De organisatie deed dat nadat de rechter besloot dat ze de bevoorrading van supermarkten niet plat mogen leggen. Toch werd onder andere bij de Jumbo in Breda en het distributiecentrum van Albert Heijn in Tilburg actie gevoerd.

Verslaggever Birgit Verhoeven deed verslag van de actie van de boeren in Breda.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.