'Supermarkten zijn ondanks de boerenacties gewoon bevoorraad'

EINDHOVEN - Ondanks de verschillende protestacties van boeren bij distributiecentra van supermarkten, worden supermarkten van Jumbo en Albert Heijn gewoon volgens schema bevoorraad. Dat melden de supermarkten aan het ANP.

Actievoerende boeren blokkeerden woensdag op verschillende plekken de toegangswegen naar distributiecentra. Dat gebeurde onder meer bij Jumbo in Veghel, Den Bosch en Breda. Ook waren er acties rondom het distributiecentrum van Albert Heijn in Tilburg.

Koeken en koffie
Bij het pand van Jumbo in Breda kwamen de boeren woensdag twee keer opdagen. Het gebouw werd omsingeld, zodat vrachtwagens moeite hadden om het terrein te bereiken. Medewerkers van Jumbo deelden koeken en koffie uit. De politie was iets minder vriendelijk. Toen gedreigd werd met het in beslag nemen van tractoren, kozen de boeren eieren voor hun geld.

De boerenacties van woensdag begonnen met de plannen om distributiecentra en supermarkten in het hele land te bezetten. Boerenactiegroep Farmers Defence Force riep de boeren dinsdag echter op om af te zien van de acties nadat de rechter besliste dat de boeren niet de bevoorrading van supermarkten mochten platleggen. Toch waren er verschillende ‘wilde’ acties van boeren.

LEES OOK:

Boerenacties bij distributiecentra Jumbo in Veghel en Den Bosch

Politie dreigt tractoren van protesterende boeren bij Jumbo in Breda in beslag te nemen

Jumbo deelt koffie en koeken uit aan protesterende boeren bij distributiecentrum Breda