Eindhoven Airport overtreft zichzelf: ruim twee miljoen passagiers in derde kwartaal

19 december 2019 om 00:05
nl
Eindhoven Airport heeft opnieuw een recordkwartaal achter de rug. In de maanden juli, augustus en september van dit jaar werden via de luchthaven ruim twee miljoen mensen vervoerd. Nooit eerder werd de grens van twee miljoen overschreden. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek, het CBS.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het aantal reizigers was bijna 8 procent hoger dan in juli tot en met september vorig jaar. Dit was de top 3 van bestemmingen:

  • London Stansted
  • Boedapest
  • Malaga

Ruim 90.000 passagiers vlogen vanaf Eindhoven Airport op de Engelse hoofdstad. Dat is 4,5 procent van het totaal. In het derde kwartaal van 2018 was dat nog maar de helft. Toen stond die bestemming nog op plek zeven.

Meer en vollere vliegtuigen
Eindhoven Airport is na Schiphol het drukste vliegveld van ons land. De stijging in het derde kwartaal van dit jaar kwam door een aantal extra bestemmingen en vollere vliegtuigen. Het tweede kwartaal van dit jaar leverde het Eindhovense vliegveld ook al recordcijfers op.

Andere vliegvelden in de min
De belangstelling voor vluchten vanaf Breda International Airport (ofwel Seppe) en Kempen Aiport in Budel nam in de zomermaanden juist af. Ook dat heeft het CBS becijferd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.