Vier jongeren uit jeugdbende opgepakt na straatroven, geweld en bedreigingen

19 december 2019 om 11:05
nl
De politie wil korte metten maken met een criminele groep jongeren uit Oss en omliggende dorpen. De afgelopen maand zijn er al vier jongeren opgepakt. De groep, waarin de leeftijden uiteenlopen van 12 tot 20 jaar, zorgt voor veel overlast en maakt zich schuldig aan straatroven, geweldsmisdrijven en bedreigingen.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De straatroven zouden hebben plaatsgevonden tijdens de kermis in Geffen. De 'geweldsdelicten', vertelt de politie, hebben plaatsgevonden in Oss. Enkele jongens hebben al bekend. Op 27 november werd een 19-jarige jongen uit Oss aangehouden. Op 9 december werden een 16-jarige jongen uit Heesch, een 17-jarige Geffenaar en een 18-jarige Ossenaar opgepakt. Er is een speciaal onderzoeksteam opgericht.

“We kregen een jeugdgroep uit Oss in beeld die voor veel overlast zorgde in Oss en omgeving", aldus de politie in een verklaring. De groep bestond uit ongeveer 25 tot 30 jongeren. Binnen de groep werden ook drugs gebruikt.

Voor de rechter
In twee woningen is gezocht naar wapens. Bij de straatroven werd een stroomstootwapen gebruikt. Wapens werden er niet gevonden, wel is er kleding in beslag genomen voor onderzoek. Enkele jongens hebben bekend, maar wie precies laat de politie nog in het midden. De 16-jarige jongen uit Heesch, de 17-jarige jongen uit Geffen en de 19-jarige jongen uit Oss zullen later voor de rechter verschijnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.