Video

Zwaar bewapende mannen houden de wacht bij de EBI na de komst van Ridouan Taghi

19 december 2019 om 16:22
nl
Normaal is de EBI gevangenis in Vught al zwaar beveiligd met criminelen als Holleeder binnen de muren, maar na de komst van Ridouan Taghi als nieuwe bewoner is de beveiliging zichtbaar opgevoerd. Als de poort van de hoofdingang opengaat, zijn zwaar bewapende mannen met bivakmutsen te zien die de wacht houden. Bezoekers en leveranciers worden maar mondjesmaat binnengelaten.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Taghi kwam donderdagmorgen in alle vroegte aan bij de EBI in Vught. Afgelopen maandag werd de meest gezochte crimineel van Nederland, opgepakt in Dubai. Onverwacht snel is hij uitgeleverd aan Nederland.

Omwonenden van de EBI in Vught hoorden donderdagmorgen in alle vroegte helikopters boven de streng beveiligde gevangenis cirkelen. "Dat is altijd zo als er een zware crimineel komt of gaat. Ook als Holleeder naar binnen of naar buiten gaat, zijn er helikopters. Maar nu zijn er ook heel zwaar bewapende mannen te zien, dat is anders niet zo", zegt een buurtbewoner, die een kijkje komt nemen bij de ingang van de gevangenis.

Advocaat
De komst van Taghi zorgt voor drukte bij de gevangenispoort. Fotografen en cameramannen leggen de zware beveiliging vast. Behalve dat is er eigenlijk weinig te beleven bij de EBI. Alleen is er even opwinding als advocaat Inez Weski aankomt en naar binnen gaat om met haar cliënt Taghi te praten. Al wil ze over het doel van haar bezoek niets kwijt aan journalisten en loopt zwijgend met ferme pas naar binnen. Ook als ze weer vertrekt, hult ze zich in stilzwijgen.

Fietsers en wandelaars die uit nieuwsgierigheid komen kijken, willen weten of Nederlands beruchtste crimineel echt in de EBI zit. Leveranciers die spullen naar de EBI komen brengen, moeten geduld hebben en staan in file voor de ingang. Aan het einde van de middag is ook tijdelijk een afscheiding van plastic gemaakt tussen de bezoekers ingang en de poort waar de leveranciers doorheen rijden. Zo wordt voorkomen dat bezoekers de zwaar bewapende mannen met bivakmutsen zien.

 

Wachten op privacy instellingen...

Heel af en toe gaat de poort even open en is een glimp op te vangen van de zware beveiliging. Maar dan gaan de deuren weer snel dicht, want de zwaar beveiligde gevangenis zit niet te wachten op pottenkijkers.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.