Novaly heeft jeugdtrauma's en is blij met haar hulphond Märtha: 'Zij geeft mij rust' [GOEI VOLK]

21 december 2019 om 17:00
nl
De 27-jarige Novaly uit Made heeft geen fijne jeugd gehad en daardoor jeugdtrauma's opgelopen. Omdat ze geen veteraan is, heeft ze volgens de zorgverzekering geen recht op een hulphond. Dus zocht ze verder bij onze Oosterburen. "Via de stichting Hulphond Nederland ben ik in Duitsland terecht gekomen bij Vom Falorie Hulphonden. Märtha is daar persoonlijk opgeleid."
Profielfoto van Lize Rensen
Geschreven door

“Veel mensen denken dat je een hulphond nodig hebt als je blind bent of in een rolstoel zit. Een hulphond bij psychische problemen is minder bekend", vertelt Novaly op Goei Volk.

Inmiddels woont Märtha een jaar bij haar en dat bevalt erg goed. "Sinds Märtha’s komst gaat het zoveel beter. Ik ben veel minder vaak opgenomen, heb minder medicijnen nodig en ben niet meer zo snel over de emmer. Zij geeft mij rust, liefde, steun en is er 24/7."

Toekomst
Novaly hoopt straks weer aan het werk te kunnen. "Ik heb vroeger in de zorg gewerkt. Dat is met een hulphond niet ideaal, maar ik zou graag mijn hond willen gebruiken in het werkveld. Bijvoorbeeld een middagje creatief bezig zijn met lotgenoten, samen met Märtha.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.