Duikers zoeken in kanaal naar 'met cirkelzaag in stukken gezaagde' loodgieter Johan van der Heyden - Omroep Brabant

Duikers zoeken in kanaal naar 'met cirkelzaag in stukken gezaagde' loodgieter Johan van der Heyden

20 december 2019 om 11:49
nl
De politie is vrijdag met duikers en sonarapparatuur op zoek naar het lichaam 'of delen van het lichaam' van de vermiste Belgische loodgieter Johan van der Heyden (56). De politie zoekt sinds tien uur in het Schelde-Rijnkanaal bij Sint Philipsland in Zeeland omdat er 'aanwijzingen zijn dat er iets gedumpt is'. Het zoeken gaat waarschijnlijk nog uren duren.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Volgens de politie zou zijn lichaam met een cirkelzaag in stukken zijn gesneden en vervolgens verbrand op het woonwagenkamp in Steenbergen. De resten zouden daarna in een speciekuip zijn vervoerd naar het buitengebied van Steenbergen, waar ze vermoedelijk in het Schelde-Rijnkanaal zijn gedumpt.

De politie denkt dat zijn stoffelijke resten bij de brug naar Oud-Vossemeer of Sint-Philipsland in het water zijn gegooid. Dat bleek dinsdagavond 3 december in het tv-programma Opsporing Verzocht dat aandacht besteedde aan de vermissingszaak.

De politie is met vier duikers en twee boten aanwezig. In totaal helpen er dertien mensen mee, zegt een woordvoerder. Het scheepvaartverkeer op het kanaal is tijdelijk stilgelegd voor de zoekactie.

Verdwijning
De vermiste loodgieter Johan van der Heyden uit Lint in België is na zijn verdwijning op 2 juni vermoedelijk dagenlang gegijzeld in zijn eigen bestelbus. Waarschijnlijk dachten de daders dat de Belg zeer vermogend was. Van der Heyden is volgens de politie met geweld om het leven gebracht.

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.