Video

Brand bij scoutinggebouw in Oss: 'De leden zijn erg onder de indruk'

22 december 2019 om 07:27
nl
Een brand heeft zaterdagnacht flinke schade veroorzaakt bij een blokhut van een scouting in Oss. Het vuur in het gebouw van scoutinggroep Dr. Saal van Zwanenberg aan de Pattonstraat werd rond halfzes ontdekt.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Volgens een ooggetuige lijkt het erop dat de brand buiten is begonnen. Het vuur zou daarna zijn overgeslagen naar het houten gebouw van de scoutinggroep. "De schade is groot."

Poolshoogte
Leden van de scouting waren al voordat de brandweer aankwam bezig met het blussen van het vuur. Meerdere oudere leden van de scoutinggroep kwamen 's nachts poolshoogte nemen. "Die waren erg onder de indruk", vertelt de ooggetuige.

Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

Auto en busje
Zaterdagavond was het ook al raak in Oss. Toen gingen op de parkeerplaats van theater De Lievekamp aan het Raadhuishof een auto en een busje in vlammen op. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de autobranden op zaterdagavond en de brand bij het scoutinggebouw.

Oss heeft al langere tijd te kampen met branden. In veel gevallen is er sprake van brandstichting. De politie heeft daarom een speciale website gemaakt. Via die site wordt inwoners om hulp gevraagd bij het opsporen van de brandstichters.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!