Rico Verhoeven is vooral teleurgesteld in zichzelf na gevecht van de eeuw met Badr Hari - Omroep Brabant

Rico Verhoeven is vooral teleurgesteld in zichzelf na gevecht van de eeuw met Badr Hari

22 december 2019 om 15:04
Rico Verhoeven na het gevecht van zaterdag. (Foto: ANP / Koen van Weel).
Rico Verhoeven na het gevecht van zaterdag. (Foto: ANP / Koen van Weel).
‘Wel okay’, antwoordt kickbokser Rico Verhoeven zondag op de vraag hoe hij is opgestaan. Dit de dag na het gevecht om de wereldtitel dat hij zaterdagavond voerde met Badr Hari. Het gevecht eindigde in een anticlimax nadat Hari zich blesseerde en moest opgeven. De teleurstelling in zichzelf overheerst, vertelt Verhoeven in het programma De Zuidtribune van Omroep Brabant. “Dat ik mezelf mee laat slepen in bepaalde situaties. Dat vind ik jammer.”
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

“Bij die eerste acht tellen moet ik gewoon niet meegaan in die slagenwisseling”, analyseert de kickbokser uit Halsteren. "Gewoon zonde. Ik laat me meeslepen. Daar baal ik van.” Het moment waarop zijn uitdager zich blesseert, heeft Verhoeven nog niet goed kunnen analyseren, vertelt hij verder.

Hij heeft ‘geen idee wat er gebeurde’ met Badr Hari. “Of hij nou last had van die trap of dat hij verkeerd draaide. Ik heb geen idee.” Vervelend noemt hij de afloop van het gevecht wel. “Het was echt een gevecht”, zegt hij erover. “Dat wil je mensen geven, een Rocky-fight. Dan eindigt het zo en dat wil je niet.”

Geen antwoord op die ene vraag
Wie is beter: Rico of Badr? Die ene vraag is na het gevecht zaterdagavond in Arnhem nog steeds niet te beantwoorden, beaamt ook Verhoeven. En dus moet er wat hem betreft een nieuw gevecht komen. Volgend jaar wellicht? “Laten we het hopen. Ik hoop dat hij goed herstelt.”

Luister hier naar het gesprek met Rico Verhoeven in de Zuidtribune en lees daarna verder

Wachten op privacy instellingen...

Verhoeven blikt ook nog even terug op de persconferentie na afloop van het gevecht. Kickbokser Hesdy Gerges riep uit het niets dat Hari 'gewoon beter' is. “Vriend, jij moet gewoon je mond houden”, antwoordde Verhoeven, die zijn woede niet kon onderdrukken. Hij daagde Gerges vervolgens uit: “Kom nu, ik sla je de hele fucking ring door, vandaag nog. Vuile pannenkoek.”

Kijk hoe Gerges Verhoeven in de gordijnen krijgt en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

Een voorval waar we volgens Verhoeven geen aandacht aan moeten besteden. "Gewoon iemand die aandacht zoekt", doet hij het af. Maar ook nu daagt hij Gerges opnieuw uit. "Ik heb hem vroeger al twee keer verslagen, maar als hij het nog een keer wil proberen dan is hij van harte welkom."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...