Video

Vuurwerkslachtoffers Den Bosch zijn mannen van 32: ‘Voor twee kwartjes heb je een vuurwerkbril’

24 december 2019 om 11:03
nl
Er zit bloed bij de deur, bij het raam en aan de kozijnen van het huis in Den Bosch waar maandagavond twee mannen werden opgevangen nadat zij zwaargewond waren geraakt bij het afsteken van vuurwerk. De slachtoffers zijn allebei 32 jaar oud.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Het vuurwerk werd rond elf uur afgestoken in een voetbalkooi aan de Zesde Haren in Den Bosch. De twee slachtoffers zouden gewond zijn geraakt in het gezicht. Vanwege de ernst van de situatie werd een traumaheli opgeroepen. De slachtoffers zijn met ambulances naar het Oogziekenhuis in Rotterdam gebracht, dat is gespecialiseerd in oogheelkunde.

Wachten op privacy instellingen...

Beetje dom
"In eerste instantie hoorde ik een harde knal", vertelt een buurtbewoner. "Daarna even niks... Wij zaten tv te kijken en toen hoorden we ineens een helikopter." Toen hij de hond ging uitlaten, zag hij op de hoek van de straat een ambulance staan. "Toen vertelde een buurjongen me wat er gebeurd was."

Hij vindt het 'wel een beetje dom van die mannen'. "Het is natuurlijk erg wat er gebeurd is, zoiets wens je niemand toe. Ik denk dat het illegaal vuurwerk was, dat is gewoon gevaarlijk. Je kunt voor twee kwartjes een vuurwerkbrilletje kopen. Dat is een stuk veiliger."

Volgens hem valt de vuurwerkoverlast in de buurt op zich mee. "Je hoort wel af en toe een knal, maar het is de afgelopen jaren erger geweest."

'Heel anders dan die rotjes vroeger'
Een vrouw die haar hond uitlaat, vertelt dat de voetbalkooi 's avonds een ontmoetingsplek is voor jongeren. "Met name in de zomer, maar ook 's winters. Dan zitten ze op een bankje."

Volgens haar zijn ze al sinds november bezig met het afsteken van vuurwerk. "Er geldt een verbod, maar dat handhaven lijkt me moeilijk. Als ze dat vuurwerk hier in de straat afsteken, schrik ik wel. Want die knallen zijn zo erg... Heel wat anders dan die rotjes van vroeger."

Maar ook zij geeft aan dat het 'in de regel rustig is in de straat'. "Wat maandagavond gebeurde, vind ik heel erg voor die mannen en hun ouders. Zeker als ze hun oog verliezen..."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!