Mortiergranaat ontplofte in gezicht van vuurwerkslachtoffers Den Bosch, een van hen moet oog missen

24 december 2019 om 11:57
Omroep Brabant
Diverse hulpdiensten kwamen na het vuurwerkongeluk naar het huis in Den Bosch. (Foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media)
Omroep Brabant
De mannen hadden thuis ook nog illegaal vuurwerk liggen (foto: politie).
1/2 Diverse hulpdiensten kwamen na het vuurwerkongeluk naar het huis in Den Bosch. (Foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media)
Een van de twee mannen die maandagavond zwaargewond raakten terwijl ze zeer zwaar illegaal vuurwerk afstaken aan de Zesde Haren in Den Bosch moet een oog missen. Beide mannen liepen meerdere botbreuken in het gezicht op en worden dinsdag nog geopereerd. Dat meldt de politie dinsdag. Het gaat om inwoners van Den Bosch en Berlicum van 32 jaar oud.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Bij het afsteken van een mortiergranaat ging het mis. Deze ontplofte in het gezicht van de twee mannen. Het lukte hen om met een hevig bebloed gezicht 'op de tast' een huis in de omgeving te bereiken. De hevig geschrokken bewoners van dit huis alarmeerden vervolgens 112.

Wachten op privacy instellingen...

De slachtoffers zijn naar het Oogziekenhuis in Rotterdam gebracht. Daar worden ze deze dinsdag verder geopereerd. Een politiewoordvoerder spreekt van 'zeer ernstige verwondingen aan het gelaat'. De buurtbewoners die de mannen in eerste instantie opvingen, is slachtofferhulp aangeboden.

De politie was redelijk verbaasd dat de mannen die het zware vuurwerk op straat afstaken, volwassen waren. "Ik zal eerlijk zijn: we hebben er wel een beetje de wenkbrauwen over gefronst. Maar uiteindelijk hebben wij één boodschap en dat is: laat je niet in met zwaar illegaal vuurwerk, want de gevolgen zijn echt niet te overzien. Dat is een boodschap die we normaal aan jongeren richten, maar ook voor mannen van 32 geldt die boodschap gewoon", aldus de woordvoerder.

Thuis nog diverse cobra’s en mortiergranaten
Door de politie is een onderzoek begonnen in het huis van de man uit Den Bosch. "Daar werden nog diverse cobra’s en mortiergranaten gevonden", vertelt de woordvoerder. "Deze zijn inmiddels vernietigd. Ook het huis van de man uit Berlicum is inmiddels doorzocht. Hier werden nog twee stuks zwaar vuurwerk gevonden. Deze worden ook vernietigd.

Wachten op privacy instellingen...