Video

Eenzame Tilburgers ontmoeten elkaar op speciaal diner: 'Kerst vier je samen'

25 december 2019 om 18:57
nl
Ijscoman Vittorio is met zijn kraam aan de Piushaven een begrip in Tilburg. Deze kerst verzorgt hij voor de derde keer een bijzonder kerstdiner voor eenzame stadsgenoten: "Niemand mag kerst alleen vieren."
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Vittorio organiseert al drie jaar een diner voor eenzame Tilburgers. De reden is simpel: "Het is kerst, dat moet je samen vieren. Niemand mag dit alleen vieren."

Drie gangen
Vijftig vrijwilligers zetten ook dit jaar hun beste beentje voor om 150 gasten van een bijzonder drie gangen diner te voorzien.

Dit staat er onder andere op het menu een tomatensoep met balletjes of room en basilicumolie, gebraden kalkoenfilet met een zalfje van wortel, radijs en viooltjes en als dessert grootmoeders appeltaart of brownies met parfait en framboos.

Kennismaken
Maar voordat men aan tafel gaat kan iedereen eerst, onder het genot van een drankje, kennis met elkaar maken. Dat is net zo belangrijk als het eten: "Die verbinding met elkaar, die kennismaking, vinden we heel erg belangrijk", aldus Ronald van den Ende van restaurant Eve, waar het diner gehouden wordt.

Nummers uitwisselen
Het diner kan ook een gelegenheid zijn om nieuwe vrienden te maken. "Ik hoop dat aan het einde van de avond, mensen toch telefoonnummers uit gaan wisselen", vertelt Vittorio. Om zo het contact warm te houden en misschien minder eenzaam te zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.