Video

Eigenaar vuurwerkwinkel vierde geen kerst door ramkraak: 'Maar iedereen krijgt wel zijn bestelling'

27 december 2019 om 19:11
nl
Als je deze dagen je vuurwerkbestelling ophaalt bij de Vuurwerk Knaller in Tilburg, zou je misschien niet snel denken dat dit heel veel voeten in de aarde heeft gehad. Maar niets is minder waar. Op eerste kerstdag werd rond vier uur 's ochtends met een bestelbus een ramkraak uitgevoerd op de winkel. Eigenaar Bart Landsmeer heeft alles op alles gezet om ervoor te zorgen dat de voorraad op tijd werd aangevuld. "Het was hard aanpoten maar wij hebben alles weer op orde."
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Naar schatting is voor 8000 tot 10.000 euro aan goederen meegenomen bij de ramkraak. En de schade aan de winkel aan de Leenherenstraat was groot.

'Alles kan gewoon geleverd worden'
Eigenaar Bart moest hard doorwerken maar vanaf zaterdag kunnen klanten hun bestellingen afhalen zoals gepland. "Onze leverancier heeft ook zijn best gedaan om ons zo goed mogelijk te helpen. Alles kan gewoon geleverd worden. Er zijn geen producten waar wij te weinig van hebben." De eigenaar heeft ook een andere vuurwerkwinkel in Tilburg genaamd Voordeel Knaller.

Bart zag zijn Kerstmis wel in rook opgaan. "Dit jaar heb ik geen kerst gevierd. Sinds wij werden gebeld op eerste kerstdag zijn wij steeds tot 's avonds laat druk bezig geweest. Ook vandaag ben ik al vanaf zes uur vanmorgen bezig. Vrijdag kan ook nog worden besteld, ook in de winkel zelf. Zaterdag begint de vrije verkoop en kunnen de bestellingen worden afgehaald. Gelukkig kan alles doorgaan."

'Gouden tip zit er nog niet bij'
Woensdag plaatste Bart een oproep op Facebook met foto's van de ramkraak. Hij looft een beloning uit voor de gouden tip. "Gelukkig zijn er al heel wat tips binnengekomen. Meer dan ik zelf had verwacht. Maar de gouden tip zit er nog niet bij."

Hoewel de eigenaar nog meer beelden heeft, geeft hij deze niet vrij. "In overleg met de politie heb ik besloten dat niet te doen. Kennelijk hebben dieven ook rechten. Maar ik kan het onderzoek het beste aan de politie overlaten."

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.