‘Situatie is onhoudbaar’, zeggen ouders van Fem die al twee jaar vastgebonden op bed ligt

27 december 2019 om 17:48
nl
"Ik ben bang dat ze de kerst niet overleeft." Dat was op kerstavond de noodkreet van de moeder van Fem. Het 19-jarige meisje uit Middelbeers lijdt aan anorexia en trauma's en ligt al bijna twee jaar vastgebonden op haar bed in een GGzE-instelling in Eindhoven. Nu, daags na kerst, zijn de ouders nog steeds uiterst bezorgd: "De situatie is onhoudbaar geworden. Fem wil niet uit het leven stappen, maar ze wil van deze situatie af."
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Fem verblijft al twee jaar in de GGzE in Eindhoven. Haar middel, schouders, polsen en enkels zijn gefixeerd omdat ze zichzelf anders iets probeert aan te doen.

Extra trauma
Op kerstavond bleek dat twee beveiligers aan het bed van Fem hadden gezeten en geen verplegers. Ze hadden haar na een plaspauze weer met ‘lomp geweld’ vastgebonden. De beveiligers waren ingezet vanwege het personeelstekort bij de GGzE.

De inzet van die beveiligers heeft echter voor een extra trauma gezorgd bij Fem. “Ze belt nog steeds iedere dag op dat ze het niet ziet zitten. Dat gaat door merg en been”, vertelt haar stiefvader.

Gesprek
Fems ouders brachten de kerstdagen met hun dochter door. Ze spraken ook bij de GGzE over de situatie van Fem. “We hebben gezegd dat er een grote fout is gemaakt door die beveiligers in te huren. Hopelijk trekken ze daar een les uit.”

“De situatie is onhoudbaar geworden. Fem wil niet uit het leven stappen, maar ze wil van deze situatie af. Dat moet ook doordringen bij de GGzE. Fem moet zo snel mogelijk naar een goed adres, waar ze de juiste zorg bieden met goede mensen die haar kunnen helpen en steunen.”

*Fem is niet de echte naam van het meisje. Haar echte naam is bij de redactie bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.