Video

Er kan weer vuurwerk gekocht worden, maar hoeveel geef je uit? 'Ik noem liever geen bedragen'

28 december 2019 om 18:22
nl
Vanaf zaterdag kan er weer volop vuurwerk ingeslagen worden voor de komende jaarwisseling. Dat merken ze ook in Gilze en Rijen, waar het een grote drukte was bij de vuurwerkhandel. "We hebben een tijdje een dip gehad, maar dit jaar is het weer volle bak verkopen."
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Eigenaar Rutger van den Heuvel is tevreden met de aanloop bij zijn zaak deze zaterdag. "We zien nu al dat het dit jaar weer beter is dan voorgaande jaren", zo vertelt hij. Voor bepaalde knallers is het de laatste kans ze nog legaal te kopen, want bijvoorbeeld de Single Shots worden volgend jaar verboden.

980 euro
Voor hoeveel geld koop je vuurwerk? Het antwoord op die vraag willen de meesten niet geven. "Ik noem liever geen bedragen maar ik had er iets anders voor kunnen kopen, bijvoorbeeld een deel van mijn rijbewijs", aldus een jongen die zoveel gekocht had dat zijn zus met de auto langs moest komen om alles te vervoeren.

Gelukkig doet niet iedereen zo geheimzinnig. "Dit is voor 980 euro", vertelt een man. "Maar het is het waard. Het hoort er bij, zolang het nog kan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!