Slachtoffers vuurwerkbom Roosendaal spreken van 'aanslag': 'Ik ben bang dat ze terugkomen'

30 december 2019 om 10:30
nl
“We hebben geluk gehad. Als Geert iets eerder was geweest, dan was hij er nu niet meer.” Dit vertelt de geschrokken Regina uit Roosendaal. Zondagavond veroorzaakte een vuurwerkbom een ravage in het huis van Regina en haar man. De politie vermoedt dat er zwaar vuurwerk door de brievenbus naar binnen werd gegooid. Regina noemt het 'een aanslag'.
Geschreven door

"Dit is geen kwajongensstreek, dit zijn geen kleine bommetjes, dit gaat gewoon met de kracht van een granaat", vertelt ze verder.

Geert had rond elf uur net de deur van hun huis aan de Stoopstraat op slot gedaan en het gordijn voor de voordeur gedaan waardoor het licht in de hal aanging. Hij was op de bank gaan zitten en vervolgens schrok hij van een enorme knal in de hal. Dit vertelt het geschrokken stel maandagochtend tegen onze verslaggever.

'Gerichte actie'
Ze hebben het over een ‘gerichte actie’. Er was zondag volgens het stel geen sprake van kwajongens die bezig waren met vuurwerk in de straat. Maar wie er achter de actie zit of waarom, daarvan hebben ze geen idee. Regina heeft de hele nacht niet geslapen. Ze is bang dat ze terugkomen, zo vertelt ze.

"Ik heb geen idee wie dit ons heeft aangedaan. Maar als er iets is, spreek me dan aan. Ga niet zulke acties uithalen! Je hebt me zo angstig gemaakt, dat ik nog niet heb geslapen en eigenlijk niet meer naar buiten durf."

Wachten op privacy instellingen...

De gang van het huis van het stel ligt in puin, zo constateert onze verslaggever. De brievenbus is uit de voordeur geblazen. En de deur van een kast ligt eruit. In het plafond en de muren zitten gaten en scheuren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.