Lachgastank en ballonnen gevonden bij twee ongelukken op Ringbaan-Zuid in Tilburg

31 december 2019 om 06:17
nl
Twee vrouwen zijn maandagavond en -nacht gewond geraakt bij twee ongelukken op de Ringbaan-Zuid in Tilburg. Een 17-jarige Tilburgse zat als bijrijder in een auto die tegen een hek reed. Een 23-jarige vrouw uit De Moer botste met haar auto tegen een boom. Bij het eerste ongeluk werd een tank met lachgas gevonden en bij beide ongelukken vond de politie lege ballonnen. De vrouw uit De Moer gaf toe dat ze lachgas had gebruikt.
Geschreven door

Bij het eerste ongeluk raakte de bestuurder rond halftwaalf in de buurt van het Willem II-stadion de macht over het stuur kwijt. Hij schoot door de middenberm en kwam op de verkeerde weghelft terecht. De 18-jarige Tilburger reed vervolgens spookrijdend door en botste vol op een hek naast de weg.

Het slachtoffer zat een tijdje bekneld in de auto en is door de brandweer uit de auto bevrijd. Ze is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto raakte niet gewond. Hij had geen alcohol of drugs gebruikt, bleek uit controle achteraf. Of hij wel lachgas had gebruikt, is niet duidelijk.

Naast de auto lag een tank met lachgas en onder de auto vond de politie een zak met ballonnen. Met deze ballonnen kan je lachgas inhaleren. De politie onderzoekt of deze spullen van de inzittenden zijn. De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Reclamebord uit de grond
Bij het tweede ongeluk op de Ringbaan-Zuid raakte ook een vrouw gewond. Zij reed rond tien voor halftwee bij de Broekhovenseweg door de middenberm, reed een reclamebord uit de grond en botste tegen een boom. Ook bij deze auto werden lege ballonnen gevonden.

De 23-jarige bestuurster uit De Moer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ze verklaarde dat ze lachgas had gebruikt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.