Oudjaarsdagontslag Ruud Brood maakt tongen los op Twitter: 'Hoeveel fatsoen heb je dan?'

31 december 2019 om 14:53
nl
"Op de laatste dag van het jaar zo’n bericht doet wel pijn ja." Ruud Brood noemt zijn ontslag bij NAC Breda op Twitter onverwacht en stelt op een later moment nog wel met 'zijn kant van het verhaal' te komen. Zijn dochter Roxenne maakte van haar hart geen moordkuil en schreef op Facebook: "Wat ben ik blij dat je weg bent bij die enge club. (...) Met die twee directeuren viel ook niet te werken vanaf het begin."
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

Roxenne Brood vervolgde: "Spelers die zij haalden zonder dat jij mocht meebeslissen en alles wat jij aangaf werd van tafel geveegd."

Ze heeft de emotionele post inmiddels verwijderd. Nu schrijft Roxenne: "Sorry mensen! Emotie komt er op een gegeven moment altijd uit.. Of dat handig is, is een tweede. Ik hoop uiteraard wel voor alle NAC-supporters dat ze het redden en nog mooie momenten zullen meemaken."

'Raar'
Het ontslag doet niet alleen binnen de familie Brood de wenkbrauwen fronsen. Mark vraagt zich af op Twitter: "Hoeveel fatsoen heb je als je je trainer op 31 december ontslaat?" Bas plaatst dezelfde vraagtekens: "Behoorlijk lomp inderdaad. Ik schrok ervan toen ik het las, dan heb ik zoiets van: als het al nodig is, kan het dan niet een paar dagen wachten..."

Harry voegt enige nuance toe: "Wel raar laatste dag van het jaar, maar je kan er niet omheen dat de resultaten niet best zijn, en het voetbal is niet om aan te zien." En Patrick ziet een verband: "Eerst Marinus Dijkhuizen twee dagen voor kerstmis ontslaan, nu Ruud Brood op oudjaarsdag. Uiteraard gaat nu alles goed komen bij de technisch al jaren fantastisch geleide club."

Overigens werd Brood door Heracles ook al eens op een ongelukkig moment ontslagen, op de dag voor kerst.

Wachten op privacy instellingen...

Ook tv-presentator Jack van Gelder denkt er het zijne van en wijdt er een tweet aan; "Wat een chaos is het al jaren in Breda. Zo zonde. En dat allemaal in de geboortestad van mijn vader."

Overigens wensen veel Twitteraars Ruud Brood het beste voor de toekomst. Een greep uit de wensen voor de ontslagen trainer: "Succes", "Er komt wel weer een andere club voorbij" en "Hopelijk vind je een nieuwe club die jou meer waardeert."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!