Jaarwisseling in Brabant is overwegend rustig verlopen, vooral veel kleine brandjes

1 januari om 02:09
Op de Witboomstraat in Veen ging traditioneel de fik erin (Foto: Erik Haverhals).
Op de Witboomstraat in Veen ging traditioneel de fik erin (Foto: Erik Haverhals).
Brabant heeft vooralsnog een rustige jaarwisseling achter de rug. Er waren weliswaar veel brandjes en hier en daar gebeurden wat ongelukken, maar echt grote incidenten bleven uit.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door

In Den Bosch werd een deel van de Markt afgezet na een gaslek, dat vermoedelijk was ontstaan na het gooien van vuurwerk in een put. De Mobiele Eenheid werd ingezet om de orde te bewaken, maar de sfeer bleef gemoedelijk.

In Rijen werd rond halftwee een steekpartij gemeld aan het Brabantpark, maar dat bleek volgens de politie loos alarm. In Eindhoven werd wel gestoken: twee mensen moesten naar een ziekenhuis worden gebracht.

Op nieuwjaarsdag werd rond 8 uur 's morgens een autobrand ontdekt in Schijndel. Aan de Wijsstraat brandde een auto volledig af. De brandweer had moeite om andere auto's te sparen voor de vlammen.

Brandweer
De brandweer had ontegenzeggelijk een heel druk oud en nieuw. Op diverse plekken in Brabant, waaronder in Breda, Empel, Den Bosch, Veen, Boxtel en Oss, gingen auto’s en een bestelbus deels of geheel in vlammen op. Ook het aantal containerbranden was talrijk en er woedde een brand bij een stofferingsbedrijf in Beek en Donk. Buurtbewoners meldden dat een laag overvliegende wensballon daar de oorzaak van was. In Helmond moest de brandweer eveneens in actie komen.

We hielden alle vrolijke en minder vrolijke gebeurtenissen bij in een liveblog.

Wachten op privacy instellingen...