Eindhoven Airport weer geplaagd door mist: vijftig vluchten geannuleerd - Omroep Brabant

Eindhoven Airport weer geplaagd door mist: vijftig vluchten geannuleerd

1 januari 2020 om 08:58
De landingsbaan op Eindhoven Airport. (Foto: SQ Vision Mediaprodukties)
De landingsbaan op Eindhoven Airport. (Foto: SQ Vision Mediaprodukties)
Voor Eindhoven Airport is het jaar met pech begonnen. Dichte mist zorgt ervoor dat diverse vliegtuigen elders moeten landen. Ook worden er meerdere vluchten geannuleerd. Andere lopen vertraging op. In totaal zijn vijftig vluchten geannuleerd.
Geschreven door

Rond half zes werd het vliegverkeer even hervat. Een aantal vliegtuigen kon weer landen en een enkel vliegtuig kon opstijgen. Een uur later nam de mist weer toe en werd het verkeer weer stilgelegd.

Het zicht in Eindhoven is zo slecht dat er niet kan worden geland. De vliegtuigen moeten uitwijken naar Maastricht en Keulen. Het vliegveld heeft ook nog eens problemen met haar site. De informatie over aankomende vluchten klopt niet. Mensen wordt geadviseerd op NOS Teletekst te kijken voor de juiste info.

Wachten op privacy instellingen...

Mistproblemen houden aan
Het is niet bekend hoe lang de problemen voor het vliegverkeer boven Eindhoven zullen aanhouden. Volgens MeteoGroup breekt in de loop van de dag vanuit het zuidoosten de zon door, in het westen blijft het langer grijs.

Wachten op privacy instellingen...

Op oudjaarsdag had Eindhoven Airport ook al last van de mist. Tussen half tien 's ochtends en begin van de middag lag het vliegverkeer stil en 's avonds moesten zelfs vijf vluchten worden geschrapt.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...