Video

Gestrande reizigers Eindhoven Airport kunnen vliegen: twaalf vluchten worden ingehaald

2 januari 2020 om 06:34
nl
Gestrande reizigers vertrekken weer vanaf Eindhoven Airport. Na een nacht op een veldbed op de luchthaven worden de passagiers donderdag alsnog naar hun bestemming gevlogen. Twaalf vluchten worden ingehaald, de laatste vertrekt donderdagavond om zeven uur.
Profielfoto van Susan Docters
Geschreven door
Susan Docters

Driehonderd reizigers moesten op veldbedden de nacht doorkomen op Eindhoven Airport. Zij konden woensdagavond niet meer vertrekken omdat dikke mistbanken de vliegtuigen aan de grond hielden. Vanwege nieuwjaar waren er nauwelijks hotelkamers en busvervoer beschikbaar. Het was een unieke nacht voor medewerkers van de luchthaven. "Het is de eerste keer dat we in de nacht open zijn", zegt Vrenken.

Woordvoerder Gijs Vrenken geeft aan dat de eerste vluchten met gestrande passagiers donderdagochtend om negen uur vertrokken naar Oost-Europese bestemmingen. "De twaalf gecancelde vluchten, worden ingepland tussen de reguliere vluchten. De laatste vlucht die ingehaald moet worden, vertrekt vanavond om zeven uur."

Lege toestellen ingevlogen
Alle gestrande passagiers vertrekken vanaf Eindhoven Airport, bevestigt de woordvoerder. Dat was donderdagochtend nog onzeker omdat er woensdagavond ook geen vliegtuigen zijn geland op de luchthaven. "Transavia en TUI hebben lege toestellen ingevlogen zodat de passagiers allemaal vanaf Eindhoven kunnen vertrekken", aldus Vrenken.

Wachten op privacy instellingen...

De woordvoerder adviseert reizigers die donderdag een vlucht hebben geboekt, eerst contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij voordat zij naar Eindhoven Airport komen. Vrenken verwacht donderdag echter geen extreme drukte op de luchthaven.

LEES OOK:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.