Speculeren over opvolging Haagse burgemeester begonnen: John Jorritsma kandidaat?

3 januari 2020 om 09:04
nl
De naam van de Eindhovense burgemeester John Jorritsma zingt rond als nieuwe burgemeester van Den Haag. Volgens De Telegraaf zou hij een van de kandidaten zijn om het burgemeesterschap van de Hofstad op zich te nemen. Zelf wil Jorritsma er niet veel over kwijt: "Ik doe nooit publieke uitspraken over mijn persoonlijke ambities".
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

De Eindhovense burgemeester ziet er overigens wel de lol van in: "Toen ik naar Eindhoven kwam, was dat voor iedereen ook een complete verrassing. We leven in een land vol meningen, dus laat het speculeren maar beginnen."

Jorritsma laat verder aan Omroep Brabant weten: "Er is überhaupt nog geen profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld waarin de noodzakelijke kwaliteiten van eventuele kandidaten worden geschetst."

Wim van de Donk
Ook commissaris van de Koning Wim van de Donk wordt genoemd als mogelijke opvolger van waarnemend burgemeester Johan Remkes. Hij nam het burgemeesterschap over van Pauline Krikke, die opstapte na het kritische rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over het uit de hand gelopen vreugdevuur tijdens de nieuwjaarsnacht in Scheveningen, in 2018.

Andere namen die rondgaan, zijn voormalig politici Edith Schippers en Alexander Pechtold.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.