Terugkijken: veertig verlichte tractoren schitteren bij Tractors By Night in Drimmelen

3 januari 2020 om 17:43
nl
Na weken enthousiast bouwen, schitterde de gemeente Drimmelen vrijdagavond als nooit te voren. Traditiegetrouw trokken zo'n veertig prachtig versierde trekkers door de straten.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Honderden meters lichtslang, duizenden kabelbinders en tientallen rollen tape. De boeren hebben zich weer uitgesloofd om voor een prachtige start van het jaar. Het evenement is geïnspireerd op de beroemde, verlichte truck van Coca Cola uit de reclames.

Vorig jaar was het even spannend of het evenement niet ten onder zou gaan. De oorspronkelijke organisatie maakte eind oktober bekend ermee te stoppen. Kort daarna meldde een andere vereniging zich aan om de organisatie van het evenement over te nemen. Jan Buis van de organisatie. "We hoorden het pas in oktober, maar we vinden gewoon dat dit evenement niet verloren mag gaan, dus we hebben de schouders er onder gezet. En het is gelukt!"

Wachten op privacy instellingen...

De laatste tijd zijn we gewend geraakt aan boeren die in colonne de weg op gaan, maar demonstreren was vanavond niet de bedoeling. "Het zou heel jammer zijn als mensen spandoeken of iets dergelijks zouden ophangen", aldus Buis. "Daar is vanavond niet voor bedoeld. Het moet leuk en gezellig zijn en het moet mensen samenbrengen."

Spektakel
De veertiende editie startte vrijdagavond om halfzes op de Bredaseweg in Terheijden. De stoet rijdt door Wagenberg, Made, Drimmelen, Lage en Hooge Zwaluwe. De volledige route is hier te vinden. Rond kwart over negen is het spektakel weer voorbij.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.