Video

Gestolen beeld terug in Liempde, daders krijgen 'gepaste straf'

4 januari 2020 om 18:50
nl
Het gestolen beeld van Liempde is terug. De dieven leverden het zaterdagmiddag persoonlijk af bij de carnavalsvereniging van het dorp. Zij moesten eerst door het stof. "Dit pikken we niet in Liempde!", aldus Prins Bernardus d’n Urste.
Profielfoto van Ilse Schoenmakers
Geschreven door

De diefstal was een stunt. Het metalen standbeeld van een ploegende boer verdween ongeveer een week geleden uit Liempde en dook tijdens nieuwjaarsnacht zo'n tweehonderd kilometer noordelijker op.

Paard en ploeg gejat
De oudejaarsvereniging Tied Zat uit het Drentse dorpje Zorgvlied had tweederde van het beeld meegenomen als symbolische boerenprotestactie. Het gedeelte met het paard en de ploeg ging naar het noorden, de boer bleef staan. Tijdens de jaarwisseling werd het kunstwerk in het Drentse dorpje onthuld met de tekst: "De regering spant het paard achter de ploeg. Wij vinden het genoeg."

Dieven veroordeeld
GAOS, de vereniging van oud-adjudanten van Ploegersland, liet de Drentenaren er niet zomaar mee wegkomen. In een zaaltje hielden ze een symbolische rechtszitting waar de dieven veroordeeld werden, de 'straf' loog er niet om:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.