Video

PSV-directeur Gerbrands heeft nooit overwogen op te stappen na desastreuze eerste helft van seizoen

5 januari 2020 om 13:22
nl
Het is een roerige periode voor PSV. De Eindhovense ploeg leek in de laatste maanden van de eerste seizoenshelft bijna alleen maar te kunnen verliezen en dat kostte coach Mark van Bommel de kop. Directeur Toon Gerbrands sprak zondagmiddag in radioprogramma De Zuidtribune van Omroep Brabant over de eerste helft van het seizoen. Op de vraag of hij enig moment heeft overwogen om zelf te stoppen antwoordt hij stellig: "Nee, geen een moment."
Profielfoto van Ilse Schoenmakers
Geschreven door

Dat het jaar anders is gelopen dan Gerbrands verwachtte kun je wel zeggen. "Mensen vergeten dat wij na negen wedstrijden bovenaan stonden." Toch blijft hij erbij dat het ontslag de juiste keuze is. "Toen ik Mark van Bommel sprak op de dag dat we stopten, heb ik hem in zijn gezicht aangekeken. Ik heb er alles aan gedaan en dat weet hij ook."

Heel veel gesprekken
Toch is dat zeker geen beslissing die je zomaar neemt. "De coach gaat eruit. Dat is heel zwaar kan ik je vertellen. Dat is een proces waarin ik me heel verantwoordelijk voel." Hoe lastig die gesprekken waren aan de directietafel, vertelt Gerbrands in onderstaande video:

De oorzaak
Aan die directietafel werd ook gekeken waar het misgegaan is, maar dat bleek niet zo makkelijk. In twaalf wedstrijden wisten de Eindhovenaren maar twee keer te winnen. Dat voelde voor de directie alsof het uit haar handen glipte, de echte oorzaak van het probleem was dus ook lastig te bepalen. "In dit geval denk ik dat je daar niet één of twee makkelijke dingen over kan vertellen, want dan hadden we die beslissing wel genomen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.