Tv-columniste Angela de Jong lovend over Frans Bauer in Argentinië: 'Hij is echt en spontaan'

5 januari 2020 om 15:21
nl
Frans en Mariska Bauer hebben het geluk aan hun achterste hangen. En de publieke opinie op hun hand. Ook het derde seizoen van hun reisprogramma, met Argentinië als reisbestemming, wordt ook bij de commerciëlen met ruim één miljoen kijkers goed bekeken. Hoe flikt het stel uit Fijnaart dat toch elke keer weer? “Frans is authentiek en heeft geen dubbele bodem”, zegt Angela de Jong, tv-columniste van het AD, tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

“Frans is echt en spontaan. Hij kan zich steeds weer oprecht over zaken verbazen en verwonderen. Hij is altijd zichzelf en is samen met Mariska een twee-eenheid”, zegt de tv-columniste. “Ze hebben het samen zichtbaar leuk. Ze voelen elkaar ook goed aan.”

Wisselwerking
Het programma draait om de herkenbare situaties en mensen. Dat maakt het programma juist sterk, vindt de columniste. “Het gaat om zaken als het inpakken van de koffers tot en met het meenemen van vertrouwde zaken op vakantie. Zo nam het stel op reis naar China de vertrouwde menulijst van de plaatselijke Chinees mee. Nu gaat dat wat ver, maar hoeveel mensen nemen er niet hagelslag mee op vakantie?”

In het reisprogramma komt ook de chemie tussen pa en ma Bauer en de kinderen naar voren. “Ze hebben hele slimme kinderen die nu al of nog gaan studeren. De onderlinge wisselwerking is leuk. De jongens hebben respect en liefde voor hun ouders. Ik zou zeggen: Frans neem volgende keer alsjeblieft ook je kinderen mee op reis.”

Aderlating
De Jong typeert de overstap van NPO naar RTL van de Bauers als slim. “Qua kijkcijfers gaan ze er niet direct op vooruit. Ze waren duidelijk het gezeur over het programma zat dat ze van ons belastinggeld op reis werden gestuurd. Maar wat snel vergeten wordt is dat de Bauers in staat zijn om een groep kijkers aan zich te binden die de publieke omroep niet makkelijk bereikt. Voor RTL zijn dit zeer goede kijkcijfers. De overstap van de Bauers is een aderlating voor de publieke omroep.”

Raakt Nederland niet uitgekeken op de volkszanger uit Fijnaart en zijn gezin? “Die kans bestaat altijd. Maar volgens mij zit er hierna zeker nog wel een reis in. Frans Bauer op reis is een gouden vondst. Het zijn gewone mensen, ze doen normaal en zien er niet uit alsof ze rechtstreeks uit een modeblad komen gewandeld.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.