Hardloper trapt in 'spijkermat' in natuurgebied Reuselse Moeren: 'Levensgevaarlijk'

6 januari 2020 om 11:00
nl
Boswachter Erik Schram laat weten dat iemand 'spijkermatten' heeft gemaakt op meerdere plekken in natuurgebied de Reuselse Moeren. Ze zijn vervolgens bedekt met bladeren. Een hardloper is lichtgewond geraakt aan zijn voet, meldt de boswachter.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

De spijkermatten zijn gemaakt door spijkers in boomwortels te slaan en de spijkers daarna af te knippen. Op zeven verschillende plaatsen zijn de matten neergelegd op paden. De spijkers zijn ontdekt door een jager, die Staatsbosbeheer hierover informeerde.

Boswachter Schram: “Je zult er maar in stappen of een van je kinderen die over het pad rennen. Ongelofelijk dat iemand zoiets doet, levensgevaarlijk." De spijkers vormen nu geen gevaar meer. "We hebben de spijkers krom geslagen. Dat was voor de nu de snelste manier", vertelt Schram. Volgens hem is één hardloper in de spijkers getrapt. Zijn verwondingen vielen mee.

Tegen ruiters of mountainbikers?
De boswachter snapt niet waarom iemand dit zou doen. "We willen juist dat mensen op de paden lopen en dan heb je zo'n gek dit dit doet." Tegen wie de actie gericht was, kan de boswachter alleen maar raden. "Het zou tegen ruiters kunnen zijn. Of tegen mensen in het algemeen." Maar het is ook mogelijk dat de dader geen mountainbikers wil in het natuurgebied.

Het is niet voor het eerst dat spijkermatten opduiken in de Brabantse natuur. In oktober was het raak in de bossen bij Heeze. En in de bossen bij Waalre vonden jeugdleden van de scouting in november een wildklem vlakbij een wandelpad. De zogenoemde berenklauw stond 'op scherp' en was afgedekt met bladeren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.