Man die is opgepakt voor mishandeling in trein, kwam niet terug van verlof uit gevangenis

10 januari 2020 om 09:58
nl
De man die donderdagochtend is aangehouden voor een mishandeling in een trein, was een voortvluchtige gevangene. De 37-jarige Amsterdammer was volgens de politie niet teruggekeerd van verlof. Hij moet nog zeven maanden zitten.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Een 30-jarige vrouw uit Schiedam zat donderdagochtend in de trein van Rotterdam naar Breda. Een Engelssprekende vrouw kwam naast haar zitten en zei dat een man haar had 'aangeraakt'. Daarop kwam de verdachte naar hen toe en sloeg de Schiedamse tegen haar hoofd.

Op het station van Breda volgde ze haar belager en vroeg hulp van NS-medewerkers. Die hebben de man aangehouden en overgedragen aan de politie.

Kliniek
Na controle bleek dat de opgepakte man al enige maanden in een kliniek in Amsterdam verbleef. Hij nam de benen op 8 januari tijdens een begeleid verlof. De kliniek heeft daarop de politie gewaarschuwd. De Amsterdammer zat vast als veelpleger.

De Engelssprekende vrouw die slachtoffer zou zijn geweest van de aanranding, wordt nog gezocht. Ook getuigen van de aanranding of de mishandeling in de trein wordt gevraagd zich te melden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.