'We zijn alles kwijt', grote schade na de brand in kringloopwinkel 2J in Heeze

10 januari om 15:43
Omroep Brabant
Jessica te midden van de ravage (foto: Omroep Brabant/Collin Beijk).
Omroep Brabant
Ook boven is de ravage groot (foto: Omroep Brabant/Collin Beijk).
Omroep Brabant
De schade in de winkel is enorm (foto: Omroep Brabant/Collin Beijk).
Omroep Brabant
Ravage na de brand (foto: Omroep Brabant/Collin Beijk).
1/4 Jessica te midden van de ravage (foto: Omroep Brabant/Collin Beijk).
"De schade is enorm." Eigenaren Jessica Verpaalen en Jean-Paul Vos zijn ten einde raad nu ze bij daglicht de schade opnemen in hun pand. Donderdagavond woedde er een grote brand in hun kringloopwinkel in Heeze.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door
Janneke Bosch

Vooral achter in de kringloopwinkel 2J aan de Emmerikstraat in Heeze heeft de brand grote schade aangericht. Jessica en Jean-Paul zijn in één klap alles kwijt. Het tweetal was niet verzekerd. "De spullen in de winkel zijn niet verzekerd, dat gaat ook niet, want alles is gekregen", legt Jessica uit. Ze hoopt op hulp van klanten, vrienden en bekenden.

Samen met moeder Hedwig Verpaalen kunnen ze een dag na de brand een kijkje nemen bij wat er over is van hun winkel. De ruimte zit vol roet en het stinkt er behoorlijk. De bende is, vooral achterin, bijna niet te overzien.

Het vuur heeft zich via het plafond verspreid naar de voorkant van de winkel. Daar werd het heel erg heet: "Er is zelfs een klok gesmolten," zegt Hedwig Verpaalen, "ook de ramen schijnen erg warm te zijn geweest toen de brandweer arriveerde."

Wachten op privacy instellingen...

Het liefst willen Jessica en Jean-Paul binnen een week hun zaak heropenen, op een nieuwe plek. Het is de vraag of dat gaat lukken. Alle spullen die achterin het pand lagen opgeslagen, zijn verwoest. De spullen voor in de winkel moeten op zijn minst goed worden schoongemaakt. Toch blijft Jessica hoopvol. "Als alle mensen die we kennen tien bananendozen vol spullen meenemen en schoon zouden maken, dan kunnen we misschien nog door."

Oorzaak nog onduidelijk
Het is nog onduidelijk hoe de brand in de winkel kon ontstaan. Donderdagavond rukten drie tankwagens uit om de brand te bestrijden. Er kwam zoveel rook vrij, dat buurtbewoners gewaarschuwd werden. De Emmerikstraat en de doorgaande weg naar Leende moesten om de brand worden afgezet. Rond acht uur donderdagavond was die onder controle.

Wachten op privacy instellingen...