Komen lantaarnpalen terug bij fietspad langs de N639 bij Chaam?

10 januari 2020 om 18:21
nl
De protestactie die ouders en kinderen woensdag in Chaam hielden voor een veiliger fietspad lijkt geslaagd. De gemeente Alphen-Chaam mag nu een voorstel doen om de verlichting bij het fietspad langs de N639 te verbeteren. Dat laat de provincie vrijdag weten.
Profielfoto van Susan Docters
Geschreven door
Susan Docters

De provincie reageert op zorgen van de inwoners en de gemeente en is bereid bij te dragen aan een oplossing. Wethouder Frank van Raak van de gemeente Alphen-Chaam: "De provincie vraagt ons dan ook een voorstel te doen om met een innovatieve en duurzame lichtoplossing de situatie te verbeteren. Uiteraard gaan we dat zo snel mogelijk oppakken.”

Geen verlichting maar witte strepen
De provincie haalde eerder de lantaarnpalen weg. Ze dacht de wegen veilig te maken met witte strepen aan beide kanten van het fietspad.

Van Raak vond dat bepaald geen verbetering en weet wel een oplossing. "We willen dat er aan beide zijden van deze weg verlichting komt. We hoeven heus niet om de vijf meter een lantaarnpaal. Maar het pad moet in de ochtend en avond goed te zien zijn", verklaarde hij.

Protest fietsers
Eerder voerden ouders en kinderen protest op de weg tussen Chaam en Breda. Kinderen van groep 8 en jongeren die naar de middelbare school gaan fietsen vaak in het donker op het slecht verlichte fietspad.

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.