PSV wijzigt terugvlucht vanuit Qatar vanwege onrust Midden-Oosten: 'We nemen geen risico' - Omroep Brabant

PSV wijzigt terugvlucht vanuit Qatar vanwege onrust Midden-Oosten: 'We nemen geen risico'

10 januari 2020 om 17:59
nl
PSV vliegt zondagochtend via een andere route terug uit Qatar. Dat meldt de club vrijdagavond op haar website. Aanleiding is de opgelopen spanning in het Midden-Oosten.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

“Wij hebben geprobeerd om met Qatar Airways een oplossing te vinden, maar dat bleek niet mogelijk", verduidelijkt algemeen directeur Toon Gerbrands. "Daarop hebben we besloten om voor een alternatief te kiezen. Het is in de voorbije dagen onrustiger geworden in deze regio."

'Geen risico'
"Vanzelfsprekend nemen we in dit soort situaties geen enkel risico", vervolgt de directeur. "Vandaar het besluit om de terugreis te wijzigen.” Via welke route de club dan wel vliegt, is niet duidelijk.

De club volgt daarmee het advies van enkele internationale luchtvaartautoriteiten en vele vliegtuigmaatschappijen om niet te vliegen in bepaalde delen van het Midden-Oosten.

Spanningen
De Amerikaanse aanval in Irak waarbij de Iraanse generaal Soleimani omkwam, leidde tot hoogoplopende spanningen tussen Verenigde Staten en Iran. De Iraniërs namen enkele dagen na de liquidatie wraak door raketten af te schieten op twee Amerikaanse bases in Irak.

Woensdag stortte een toestel van een luchtvaartmaatschappij uit Oekraïne neer in Iran. Daarbij kwamen alle 176 inzittenden van de Boeing 737-800 om. Volgens westerse inlichtingendiensten is het vliegtuig neergehaald door een Iraanse luchtdoelraket. Iran zelf beweert zelf dat het om een technisch mankement zou gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone