Duizend mensen in moskee bij uitvaart van slachtoffers dodelijk ongeluk [VIDEO]

11 januari 2020 om 13:45
nl
Moskee El Feth in Bergen op Zoom nam zaterdagmiddag afscheid van de twee mannen die afgelopen donderdagavond overleden bij een ongeluk op de A12 bij Antwerpen. Dat gebeurt tijdens een speciale uitvaart in de moskee. Er kwamen duizend mensen op af.
Geschreven door

De slachtoffers zijn de 19-jarige Nouredinne Ait Oufkir en Ilyasse El Allaoui van 21 jaar oud. “Het trieste nieuws is hard aangekomen bij de moskee, zeker omdat het jongere moskeebezoekers zijn. Het zijn rustige jongemannen die trouw naar de moskee kwamen”, vertelt Najib el Allouchi, bestuurslid van El Feth.

Wachten op privacy instellingen...

Onbekende oorzaak
Beide mannen kwamen donderdagavond om het leven bij een ongeluk op snelweg A12 bij het Belgische dorp Zandvliet. Het duo botste door nog onbekende oorzaak met hun auto tegen een viaduct. De slachtoffers werden pas uren later gevonden na een tip van een vrachtwagenchauffeur.

De speciale gebedsdienst begon om drie uur in het bijzijn van beide families. De kisten met de lichamen van de slachtoffers stonden in de gebedsruimte.

Burgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom bezocht samen met een wethouder voorafgaande aan de dienst de moskee. Ze spraken met beide families en de moskeebezoekers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.