'Veel mensen moeten naar de garage vandaag', buurt baalt van schade na dronken dollemansrit

13 januari om 09:00
Omroep Brabant
Een dronken automobilist liet een spoor van schade achter in de Plataanstraat in Breda (foto: Omroep Brabant/Imke van de Laar)
Omroep Brabant
Veel auto's hebben schade nadat een dronken automobilist door de straat kwam (foto: Omroep Brabant/Imke van de Laar)
Omroep Brabant
Kapotte spiegels en bumpers in de Plataanstraat in Breda (foto: Omroep Brabant/Imke van de Laar)
Omroep Brabant
Kapotte buitenspiegel na aanrijding in Plataanstraat in Breda (foto: Omroep Brabant/Imke van de Laar)
1/4 Een dronken automobilist liet een spoor van schade achter in de Plataanstraat in Breda (foto: Omroep Brabant/Imke van de Laar)
De schrik zat er goed in zondagnacht bij bewoners van de Plataanstraat in Breda. Daar wist een dronken Franse automobilist tijdens zijn rit zeven auto’s te raken. “Ik dacht eerst dat het een aanhanger was die zijn lading verloor, zoveel lawaai was er”, vertelt Trea Bouwmeester die in de straat woont.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door
Janneke Bosch

Het zorgde voor behoorlijk wat commotie midden in de nacht. “Er stonden wel veel mensen buiten. Het was behoorlijk hectisch. Het leek er even op dat die bestuurder ertussenuit wilde knijpen, maar dat ging niet. Want zijn wiel was afgebroken.”

De tekst gaat verder onder de video:

Wachten op privacy instellingen...

Kreukels
De volgende ochtend is goed te zien hoe de rit van de Fransman is geweest. “Kijk, mijn auto heeft alleen een kapotte buitenspiegel”, zegt Trea. “Maar de auto voor me heeft de hele zijkant in de kreukels.” En het spoor loopt verder door de straat. “Bij die auto zit de voorkant in elkaar, de auto die daar weer voor stond is helemaal de stoep opgeduwd en zit in elkaar. De auto die daar weer voor staat, is tegen zijn voorganger aangereden." Trea neemt de schade op terwijl ze door de straat loopt.

Ondertussen komt buurvrouw Tonia IJzendoorn in haar badjas naar buiten. Ze is zondagnacht door het lawaai heen geslapen en ziet nu pas de schade. “Oh mijn auto, kijk hier de zijkant. En de bumper zit helemaal los. En het spatbord.” Een andere buurvrouw komt ook even naar buiten. Zij kan nog wel lachen. Ze vertelt: “Onze auto stond midden in de rij beschadigde auto’s. Maar die van ons is gelukkig niet geraakt.”

Garage
Maar de meesten waren dus niet zo gelukkig. En het wordt een tripje naar de garage maandag, voor veel buurtgenoten. “We hebben gelukkig de gegevens gekregen van de politie voor de verzekering”, weet Trea. "Dus ik hoop dat iedereen de schade kan laten maken."

Wachten op privacy instellingen...