Man spoorloos nadat hij celstraf kreeg omdat hij een vrouw aanreed en haar zwaargewond achterliet - Omroep Brabant

Man spoorloos nadat hij celstraf kreeg omdat hij een vrouw aanreed en haar zwaargewond achterliet

16 januari 2020 om 12:43
nl
De man die een gevangenisstraf kreeg, omdat hij op nieuwjaarsdag 2018 een vrouw in Oss heeft aangereden en haar daarna zwaargewond achterliet, is spoorloos. De inwoner van Driebergen kreeg vier jaar cel en vijf jaar rijontzegging van het gerechtshof in Den Bosch. Na de veroordeling nam de 41-jarige man de benen. Waar hij is, is onbekend. Zijn advocaat wil er niets over zeggen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De vrouw uit Oss die op 1 januari 2018 op de Berghemseweg omver werd gereden, raakte hierbij zwaargewond. De man uit Driebergen was dronken én hij had geen geldig rijbewijs. Bovendien reed hij veel te hard door de straten van Oss, terwijl er toen veel mensen op straat waren om oud en nieuw te vieren. De doorrijder werd ook veroordeeld omdat er kinderporno werd gevonden op zijn telefoon.

'Politie werkt er hard aan'
Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie laat weten dat de politie al meerdere keren heeft geprobeerd hem te vinden. “Er wordt op dit moment hard gewerkt om deze veroordeelde binnen te halen”, zo zei ze. Ook staat hij gesignaleerd wat betekent dat hij kan worden aangehouden, als agenten hem ergens zien. De man uit Driebergen heeft wel een tijd in voorarrest gezeten.

De rechtbank had de man twee jaar gevangenisstraf en vijf jaar rijontzegging opgelegd. Justitie was het er niet mee eens en ging in hoger beroep. Het hof in Den Bosch oordeelde vorig jaar december dat er sprake was van poging tot doodslag en daarom kreeg de man een zwaardere straf. Bovendien moet hij 11.500 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.