De nieuwe achtbaan van de Efteling is klaar, nu wordt de Alpenweide nog gebouwd

KAATSHEUVEL - De laatste twee baandelen van de nieuwe familie-achtbaan in de Efteling, Max & Moritz, zijn vrijdagmorgen geplaatst . Na het bevestigen van bijna vijfduizend bouten en moeren zijn de baandelen gemonteerd. Daarmee is de achtbaan, bestaande uit twee banen, compleet. Vanaf dit voorjaar is de attractie Max & Moritz toegankelijk voor bezoekers.

Op de plek waar de Efteling-klassieker de Bobslee ooit stond, zijn nu twee verschillende banen van elk driehonderd meter lang zichtbaar. Nu de banen af zijn, wordt de omgeving veranderd in een Alpenlandschap. Later arriveren de treinen van Max & Moritz en wordt het stationsgebouw in Alpenstijl gebracht.

De baan is klaar, nu wordt het station en de omgeving nog in Alpensfeer gebracht. (Foto: Efteling)

Bij alle nieuwe bouwprojecten binnen de Efteling wordt ook deze achtbaan zo duurzaam mogelijk en milieuvriendelijk gebouwd. De attractie en het stationsgebouw worden straks volledig gasloos verwarmd. Wanneer de achtbaan afremt, wordt de vrijkomende energie teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Dit wordt weer gebruikt om de achtbaan aan te drijven.

Het allerlaatste stuk rails van de achtbaan Max & Moritz. ( Foto:Efteling)