Video

Broer Frans na ontmoeting met Johan van Laarhoven: 'Een hand en knuffel is genoeg'

17 januari 2020 om 13:27
nl
Bijna zes jaar na de laatste ontmoeting heeft Frans van Laarhoven zijn broer Johan weer gezien. De voormalige coffeeshophouder uit Tilburg zat ruim vijf jaar vast in een Thaise cel voor witwassen, maar is sinds donderdag weer in Nederland. "U ziet aan mijn gezicht hoe blij ik ben", zei Frans na het verlaten van de gevangenis in Vught.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Het weerzien met zijn broer was wel even wennen voor Frans. De vitale Johan was veranderd in een lichamelijk wrak. "Ik ben heel erg geschrokken. Johan ziet er heel erg slecht uit. Het gaat niet goed met hem. Hij is vermagerd en loopt met een stok. In zijn ogen lees je de pijn. Vanmiddag gaan we er in het kort geding voor pleiten dat hij echt naar het ziekenhuis moet."

Bekijk hieronder de reactie van Frans van Laarhoven na het verlaten van de gevangenis:

Knuffel
De euforie overheerst bij Frans, nu zijn broer na vijfeneenhalf jaar terug in Nederland is. "Het was geweldig om hem te zien. We zijn mensen van weinig woorden. Een hand en een knuffel, dat zegt genoeg. Eindelijk zag ik mijn broer weer. We kunnen weer samen gaan optrekken, wat we vroeger ook deden. Ik sta hier met een blij gevoel."

Gesprekken in detail over de afgelopen jaren zijn tijdens de ontmoeting niet gevoerd. "Dat komt de komende weken wel. We hadden ook wat andere zaken te bespreken."

Of Frans eraan getwijfeld heeft ooit zijn broer nog te zien? "Wel toen Johan in eerste instantie tot 103 jaar was veroordeeld. Ik dacht: 'Die man ga ik nooit meer zien'. De laatste maanden groeide het vertrouwen met de dag. Op het laatst heb ik de uren, minuten, seconden afgeteld tot het zover was."

Eerder op de dag bezochten advocaten Gerard Spong en Sidney Smeets Johan van Laarhoven in de gevangenis. Spong sprak van een emotioneel weerzien.

Lees alles over de zaak van Johan van Laarhoven op onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.