Eindhovense advocaat geschorst na achtervolging, royement dreigt

17 januari 2020 om 13:57
De tuchtrechter heeft geoordeeld (foto: archief).
De tuchtrechter heeft geoordeeld (foto: archief).
De advocaat uit Veghel, die al verscheidene keren in opspraak is geraakt, is met onmiddellijke ingang geschorst. De straf geldt voor onbepaalde tijd. Dit heeft de tuchtrechter van de Raad van Discipline in Den Bosch vrijdag bepaald. De man schaadt met zijn gedrag de advocatuur, zo vindt de rechter.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Er was een klacht ingediend tegen de man nadat was gebleken dat hij medio december vorig jaar betrokken was bij een achtervolging door Eindhoven en Nuenen. De 33-jarige raadsman, die een advocatenkantoor heeft in Eindhoven, reed toen ook een agent aan.

Schrapping dreigt
Het bezwaar tegen de advocaat was ingediend door Jan Frederik Schnitzler, deken van de Orde van Advocaten Oost-Brabant. Schnitzler ziet in de uitspraak een opmaat naar schrapping van de man als advocaat. Volgens hem komt het zelden voor, ook landelijk, dat een raadsman met onmiddellijke ingang zijn werk niet meer mag doen.

De advocaat kan nog wel bij het Hof van Discipline in beroep gaan tegen de uitspraak van de tuchtrechter, maar ook tijdens die eventuele procedure mag hij zijn functie niet uitoefenen. Dat kan tot de zomer duren.

'Achtervolging druppel'
De achtervolging was voor deken Schnitzler de druppel die de emmer deed overlopen, zo laat hij desgevraagd aan Omroep Brabant weten. Eind 2018 was de advocaat al voorlopig geschorst toen bekend werd dat hij de moeder en zus van zijn minnares had mishandeld. De rechtbank in Breda legde hem vorig jaar mei hiervoor een taakstraf van honderd uur op. Ook kreeg hij een voorwaardelijke celstraf van drie maanden.

Begin dat jaar werd de man bij zijn kantoor in Eindhoven neergestoken door een ex-cliënt en in augustus werd zijn shishalounge in Eindhoven beschoten.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...