Video

Buurtbewoners over mishandeling in huis Eersel: 'Het was hier de afgelopen twee nachten al onrustig'

18 januari 2020 om 12:08
nl
Buurtbewoners kijken niet raar op van de mishandeling van een vrouw (43) en twee mannen (40 en 44) in een huis aan de Nieuwstraat in Eersel zaterdagochtend. "Het was hier de afgelopen twee nachten al onrustig", laat een man, die ook op dit terrein woont, weten.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De politie sprak in eerste instantie van een overval, maar er lijkt niets buit te zijn gemaakt door de mannen die het huis binnendrongen. "Het lijkt erop dat geweld plegen het doel van de overval was."

Volgens de politiewoordvoerder zijn de slachtoffers 'behoorlijk gewond'. "Ze zijn allemaal naar een ziekenhuis gebracht." Twee van hen hebben inmiddels het ziekenhuis verlaten. Een derde slachtoffer wordt nog behandeld.

Sigarenmaker
Volgens buurtbewoners woonde in het huis, waar de mishandeling plaatsvond, vroeger de eigenaar van sigarenmaker Wintermans. "Jarenlang was dit het mooiste huis van Eersel", laat een buurtbewoonster weten. Inmiddels wonen er arbeidsmigranten in het huis.

Volgens de man die ook op dit terrein woont, gaat het om Polen. Hij kreeg niets mee van de mishandeling in het huis, maar hij is niet verrast. "Er is wel vaker ruzie bij hen."

Wachten op privacy instellingen...

Bloedsporen
De voordeur van het huis in Eersel is door de daders vernield net als een deur in het huis. Die werden zaterdagmiddag gerepareerd. De bloedsporen die na de mishandeling in het huis te zien waren, zijn weggepoetst. Volgens Theo Veenhuis, de beheerder van het complex, zijn de andere bewoners van het huis 'erg geschrokken' van wat er gebeurd is. "Ze willen hier eigenlijk niet meer wonen."

Een buurman benadrukt dat de buurtbewoners normaal gesproken geen last hebben van de arbeidsmigranten aan de Nieuwstraat. "Het is hier doorgaans hartstikke rustig."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.