Vertraging op Eindhoven Airport door dichte mist voorbij - Omroep Brabant

Vertraging op Eindhoven Airport door dichte mist voorbij

21 januari 2020 om 14:46
Het vliegverkeer op Eindhoven Airport had dinsdag opnieuw last van de dichte mist. Dat leidde tot ongeveer twee uur 's middags tot vertragingen voor vertrekkende en binnenkomende vliegtuigen. Inmiddels vliegen de meeste vluchten weer.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De vluchten die vanaf zeven uur vanuit Eindhoven zouden vertrekken, waren lange tijd vertraagd. Het ging onder meer om de vluchten met als bestemming Arrecife (Lanzarote, Canarische Eilanden) en Innsbruck (Oostenrijk). Reizigers die vanuit Eindhoven naar het Spaanse Alicante zouden vliegen, moesten geduld hebben. Hun vlucht werd uitgesteld tot het middaguur. Sommige vluchten werden geannuleerd.

De passagiers die naar Alicante moesten, hadden extra pech. Maandag werden de vluchten al geannuleerd vanwege het noodweer in Zuid-Spanje. Vandaag was de mist de grote spelbreker. Bovendien gaf de website van het vliegveld dinsdag foute vluchttijden weer. Volgens het vliegveld lag de oorzaak bij de websiteprovider. Overigens was het niet de eerste keer dat de website kuren had en foute vluchtinformatie weergaf.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

De wachtende passagiers reageerden verdeeld dinsdagochtend. Voor de één was het een reden om de volgende keer van een andere luchthaven te vliegen. Sommige luchthavens gebruiken andere meetapparatuur waardoor er met mist eerder vertrokken kan worden. "Dan neem ik wel een duurder ticket." Een tweede passagier nam de vertraging voor lief. "Ach, een beetje mist. Dat lost vanzelf op."

Ook maandagochtend hadden reizigers op Eindhoven Airport last van de mist en werden vluchten uitgesteld.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...