Dikke mist zorgde opnieuw voor flinke vertragingen Eindhoven Airport

20 januari 2020 om 07:01
nl
Dikke mist zorgde maandagmorgen opnieuw voor problemen op Eindhoven Airport. Alle vluchten die vanaf zeven uur zouden vertrekken, waren vertraagd. Rond kwart over acht betekende dit voor ruim duizend passagiers dat ze moesten wachten op hun vliegtuig.
Geschreven door

Normaal gesproken vertrekken vanaf zeven uur 's ochtends vluchten vanaf het vliegveld in Eindhoven. Maandag kon het vertrekkende vliegverkeer door de mist niet worden opgestart.

Ook het binnenkomende vliegverkeer, dat normaal rond halfnegen op gang komt, ondervond hinder van de mist.

Het vliegveld wordt vaker geteisterd door mist. In de eerste week van januari moesten driehonderd reizigers als gevolg van dikke mistbanken de nacht doorbrengen op veldbedjes op het vliegveld. Op oudjaarsdag en op nieuwjaarsdag lag het vliegverkeer lange tijd plat. En ook in december was het al meerdere keren raak.

Ook opletten op de wegen
Ook automobilisten in het oosten van de provincie kregen met mist te maken. Bovendien kon het lokaal glad zijn. Britta van Gendt van Weer.nl zei over de weersomstandigheden: "Het zicht is op sommige plaatsen minder dan tweehonderd meter en we hebben te maken met temperaturen onder het vriespunt. Dat zorgt er voor dat het op sommige plekken glad is."

In de loop van de ochtend zal de gladheid volgens Van Gendt overal verdwijnen. "Ook de mist gaat optrekken. Alleen in het oosten van de provincie blijft die wat hardnekkig. Daar kan het een tijd duren voordat die helemaal is verdwenen."

Wachten op privacy instellingen...

Temperatuur
In het oosten van Brabant komt de temperatuur - omdat de mist daar wat langer blijft hangen - iets lager uit dan gemiddeld. Daar wordt het maandagmiddag hooguit 4 of 5 graden. "In het westen van de provincie komt de zon er iets eerder door. Daar wordt het uiteindelijk 7 of 8 graden maandagmiddag."

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!